לראשונה נערכו חגיגות יום הנשים והנערות במדע באירוע חי בגבעת רם!
האירוע כלל הרצאה מרתקת של פרופ' רבקה כרמי, פאנל מגוון בנושא הקשיים ביציאה לפוסט דוקטורט, חלוקת אותות הערכה לחוקרות מצטיינות ו.. הופעה של הזמרת יסמין מועלם
ניוזלטר חוקרות מצטיינות | 3.9 MB |
nyvzltr_nglyt2022_1.pdf | 3.56 MB |
תחילתה של מסורת באוניברסיטה העברית - לראשונה נציין באירוע חגגי את יום הנשים והנערות במדע, תאריך בינלאומי שנקבע ל11 בפברואר.
ב- 29.12.15 התקיים כנס שנערך בהשתתפות הנהלת האוניברסיטה
בכנס התקיימה הרצאה של ד"ר יעל לויטה מאוניברסיטת קורנל בנושא:
Cornell’s Model for recruiting, retaining and advancing women in STEM: Progress and remaining challenges
מצ"ב מצגת של ד"ר לוויטה
מצ"ב מצגת של פרופ' בת שבע כרם
ראו פרטים על הכנס בקובץ המצורף.
במסגרת הפעילות לעידוד נשים ליציאה להשתלמות בתר דוקטורט בחו"ל. מקיימת האוניברסיטה מפגשים להדרכה לקראת פוסט דוקטורט. ב 2015 קיימנו יום עיון בו נפגשו הדוקטורנטים (לא רק הדוקטורנטיות....) עם נציגי קרנות המעניקות מלגות פוסט דוק, ניתנה הרצאה "איך לבחור מקום לפוסט דוקטורט". כמו כן התקיים מפגש עם חוקרות מהסגל האקדמי שחזרו לאחרונה מפוסט דוקטורט.
פאנל פוסט-דוקטורנטיות שנקלטו כחוקרות באוניברסיטה העברית:
ד״ר ליאת רז-יורוביץ - המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה וביה״ס למדיניות ציבורית, הפקולטה למדעי החברה
פרופ׳ עידית תשובה - המכון לכימיה, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
ד״ר דנה רייכמן - המכון למדעי החיים, הפקולטה למתמטיקה ולמדעי הטבע
ד״ר דפנה טנר – בית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית ע״ש פאול ברוואלד
פרופ׳ גליה בלום - בית הספר לרוקחות-מדעי התרופה, הפקולטה לרפואה
ד״ר איילת אבן-עזרא – המחלקה להיסטוריה, הפקולטה למדעי הרוח
לחצו לצפיה
להיות או לא להיות פוסט דוקטוראנטית - כחלק ממאמצי האוניברסיטה לקדם את השוויון המגדרי בין כתליה, ערכה לאחרונה האוניברסיטה סדנה מיוחדת בה השתתפו 26 תלמידות מחקר למדעים ניסויים הנמצאות בשלבים מתקדמים של עבודת הדוקטורט.
במסגרת הסדנה, שנערכה בחסות יועצת נשיא האוניברסיטה לקידום נשים במדע פרופ' בת שבע כרם ויחידת מגדר והורות בדיקנט הסטודנטים, ערכו הדוקטורנטיות בהנחיית ד"ר מאיה שולדינר ממכון וייצמן שיחה על החשיבות שבעריכת פוסט דוקטורט בחו"ל ועל ההשלכות האקדמיות, האישיות והמשפחתיות במהלך שכזה. בנוסף, חלקו פרופ' כרם וד"ר שולדינגר בפני הדוקטורנטיות את חוויותיהן אישיות מלימודי הפוסט-דוקטורט שעשו בחו"ל.
לדברי פרופ' כרם, "לבוגרות האוניברסיטה העברית פתוחות דלתותיהן של האוניברסיטאות המובילות ברחבי העולם לשם ביצועו של מחקר פוסט-דוקטורט, אבל חוקרות רבות נמנעות משלב זה בשל הקושי להעביר את המשפחה למספר שנים בחו''ל. הסדנה נועדה להפיג את החששות ממעבר זה והיא אפשרה לנהל שיחה על הקשיים, הפחדים והמחירים שבמעבר לחו"ל, ועל ההזדמנות להיחשף לעשייה מדעית במרכז בינלאומי, להתנסות בתרבות מדעית אחרת וליצור קשרים בינלאומיים".
"האוניברסיטה תמשיך לפעול במרץ בכל המישורים כדי לטפח חוקרות בכל שלבי הקריירה האקדמית הן מטעמים של צדק והוגנות והן מטעמים של קידום המצוינות האקדמית עצמה" הבהירה פרופ' כרם, ואחת החוקרות הצעירות שהשתתפו בסדנה הוסיפה: "המפגש גרם לי להבין שאני לא לבד במסע הזה, כולן מרגישות את אותם לבטים וספקות והנה יש נשים שעשו את הדרך לפנינו ואפשר לצעוד בעקבותיהן".