אירוע לכבוד יום האישה הבינלאומי - "מחוברות באקדמיה"

8 מרץ, 2021

חוגגות יחדיו את יום האישה הבינלאומי באקדמיה! בפעם הראשונה התארגנו המוסדות האקדמיים לאירוע משותף ומיוחד - "מחוברות באקדמיה", בו תהיה חשיפה למגוון האנושי והמחקרי העשיר של נשים-חוקרות באקדמיה בישראל. הירשמו והצטרפו אלינו!

למה חשוב לציין את היום הבינלאומי לנשים במדע?

14 פברואר, 2021

ביום חמישי,11/2/2021, האוניברסיטה העברית פצחה במסורת חדשה לציון היום הבינלאומי לנשים ונערות במדע וקיימה כנס. הכנס החלוצי הוא פרי יוזמתה של פרופ' חיה לורברבאום-גלסקי, יועצת נשיא האוניברסיטה להוגנות מגדרית, בתמיכה מלאה של הנהלת האוניברסיטה העברית, במטרה לציין את תרומתן האדירה של החוקרות לכל תחומי הידע של האוניברסיטה ולהעלות לדיון סוגיות ייחודיות להתמודדות של נשים בעולם האינטנסיבי של האקדמיה והמחקר.

מיזם לוקחות במה יוצא לדרך, הצטרפו אלינו ושנו את המציאות!

20 ינואר, 2021

"לוקחות במה – חוקרות בחזית השיח הציבורי" הוא מיזם חדשני של האוניברסיטה העברית בהובלת יועצת הנשיא להוגנות מגדרית וקידום נשים במדע, פרופ' חיה לורברבאום-גלסקי ועו"ד גייל שורש ובתמיכתו של רקטור האוניברסיטה פרופ' ברק מדינה.

לפרטים נוספים והצטרפות לחצו כאן

גאות בך! הזוכה בתחרות השנתית לחונכות במדע מטעם Nature - פרופ' חנה מרגלית

23 דצמבר, 2020

פרופ' חנה מרגלית מהמחלקה למיקרוביולוגיה וגנטיקה מולקולרית בפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית זכתה היום (שני) בפרס לחונכות במדע לשנת 2020 מטעם המגזין Natureבקטגוריה מפעל חיים, זאת בעקבות הישגיה בתחום ההדרכה המדעית ("Nature Research Awards for Mentoring in Science"). פרופ' מרגלית היא מהחוקרים המובילים בעולם בתחום הביואינפורמטיקה, והיא עוסקת במחקר שמשלב ביואינפורמטיקה, ביולוגיה חישובית וחקר מערכות ביולוגיות.

תמונת אילוסטרציה

האתר ״יודעת״ עלה לאוויר

2 אוקטובר, 2019

שמחים לעדכן על עלייתו לאוויר של אתר אינטרנט חדש שהוא מרכז ידע בנושא נשים ומגדר - ״יודעת״, הפועל לשיתוף, הנגשה ויצירה של ידע בנושאים מגדריים. מרכז הידע הוקם על ידי מרכז שוות במכון ון ליר, מוסד שמואל נאמן בטכניון והסדנה לידע ציבורי, בתמיכת משרד המדע והטכנולוגיה.